7 december 2016

Vliegtickets.nl trends: volledig herstel na aanslagen

Amsterdam, 6 december 2016 – In de periode oktober-november steeg bij Vliegtickets.nl het aantal tickets met ruim 42% ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

In tegenstelling tot de daling eind 2015, mede door toedoen van de terroristische aanslagen in Parijs, laat de vliegbranche dit jaar een sterke stijging zien van ruim 42%. Het herstel is al eerder ingezet maar is nu volledig.

Florence plus 207%

Verschillende bestemmingen laten een interessant groeicijfer zien: het aantal boekingen naar de Italiaanse cultuurstad Florence nam toe met 207%. De hoofdstad van Vietnam, Ho Chi Min-Stad, is 146% vaker geboekt dan vorig jaar. Daar ligt waarschijnlijk een verband met de minder gunstige omstandigheden voor toerisme in buurland Thailand, na het overlijden van de Thaise koning. Het aantal boekingen naar Casablanca, Las Palmas en Marseille lag ook flink hoger.

Lichte voorkeur Europese lijndiensten

De Nederlandse vliegreisconsument had de afgelopen twee maanden een (lichte) voorkeur voor Europese lijndienstmaatschappijen, zoals KLM, boven low-cost carriers.

US minder in trek

De Verenigde Staten lijkt als bestemming minder in trek: voor New York respectievelijk San Francisco viel een daling in boekingen te noteren van bijna 17% en ruim 19%. Prijzen voor tickets naar Amerika zijn in de afgelopen periode gestegen, onder andere door minder aanbod.

Het aantal boekingen op Vliegtickets.nl over de periode oktober-november steeg dit jaar ruim 35% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de stijging in aantal tickets is ruim 42%.