12 augustus 2016

Otravo neemt Country Manager aan

Amsterdam, 11 augustus 2016 – 

Online reisorganisatie Otravo – bekend van merken als Vliegtickets.nl, Schipholtickets.nl en WTC – timmert zowel in Nederland als in België aan de weg. Het bedrijf heeft aangekondigd dat zij een Country Manager heeft aangenomen voor België, te weten Ingeborg Gillegot. Zij zal zich bezighouden met het uitbouwen van de reisorganisatie op de Belgische markt.

Marktexpansie België

Otravo, dat met het label Vliegtickets.be al bekend is in België, wil haar belang uitbreiden. Waar voorheen alle activiteiten vanuit Nederland werden uitgevoerd, zal de Belgische Ingeborg Gillegot een eigen team opzetten met aparte partners. Otravo heeft bij de invulling van de functie specifiek gekozen voor Ingeborg die uitgebreide kennis heeft van de Belgische markt. Hierdoor kunnen goede lokale samenwerkingspartijen worden gevonden en kan de dienstverlening worden geoptimaliseerd naar een next level. Ingeborg: “Otravo heeft internationale groeiambities, waaronder het vergroten van het marktaandeel in België. Om dit te kunnen verwezenlijken is het belangrijk dat onze diensten goed aansluiten op het lokale landschap. Door mijn ervaring en mijn kennis van de reisindustrie heb ik genoeg handvatten om hier invulling aan te geven.”

Top service en state of the art technology

Ingeborg Gillegot heeft ruime ervaring in de reisbranche, onder andere als Area Manager East Africa bij Brussels Airlines, Director of Sales bij BMI Regional en Head of Commercial bij VLM Airlines. Ingeborg: “Ik ben heel ambitieus. Ik ben leergierig en zet graag dingen op de rails. Otravo is in volle bloei en groeiend. Het feit dat ik de mogelijkheid krijg om op mijn eigen manier richting te geven aan verdere expansie spreekt mij erg aan.” Zij heeft als doelstelling gekregen Otravo in België binnen een jaar neer te zetten als een solide bedrijf met een team van circa tien man en een eigen kantoor. Binnen vijf jaar moet Otravo een gedegen alternatief zijn voor traditionele Belgische reisorganisaties en bekend staan als betrouwbare online travel agency met top service en state of the art technology.

Internationale markt

Otravo, afgelopen december nog winnaar van de award ‘Innovative Entrepreneurship’, heeft onlangs haar eerste internationale overname gedaan. Afgelopen juli, kort nadat Waterland een belang kreeg in het bedrijf, nam zij de Scandinavische online reisorganisatie Flygstolen over. Begin 2016 werd Schipholtickets.nl al aan het portfolio toegevoegd.