20 oktober 2017

Otravo breidt uit in Europa met overname Litouwse Interneto Partneris

Amsterdam, 19 oktober 2017 – Otravo, het moederbedrijf van onder andere Vliegtickets.nl en VakantieDiscounter.nl, neemt Interneto Partneris over. De acquisitie van deze Online Travel Agent uit Vilnius, Litouwen, zorgt voor een uitbreiding in onder andere de Baltische Staten. Het is de derde overname op rij sinds de toetreding van investeerder Waterland als meerderheidsaandeelhouder in februari 2016. Eerder werden Flygstolen en de VakantieDiscounter al onderdeel van Otravo.

Actief in 23 landen
Interneto Partneris is een jong en snelgroeiend bedrijf uit Litouwen actief in de online verkoop van vliegtickets in 23 landen, met verschillende merken zoals Greitai, Flyhi, Flysiesta en Bookinghouse. Naar verwachting zal Interneto Partneris in 2017 een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro realiseren.

Aanwinst voor beide partijen
Beide partijen zien veel voordelen bij de overname. Alvydas Vitkauskas, CEO Interneto Partneris: “We zijn blij om ons aan te sluiten bij Otravo. Dit zal onze business in Europa naar een hoger niveau tillen door synergie-effecten in de vorm van inkoop- en schaalvoordelen. Mede hierdoor kunnen we ons marktaandeel vergroten, zowel in de landen waar wij ons voornamelijk op richten (Litouwen, Letland en Estland) als elders in Europa. We zijn er bovendien zeker van dat we de klanten van Otravo en Interneto Partneris door de samenwerking nog meer reisopties, betere informatie en competitievere prijzen kunnen bieden.”