Over Otravo

Otravo staat voor Online Travel Organisation en is marktleider in de (online) verkoop van vlieg- en pakketreizen in de Benelux en Scandinavië. Reizigers kunnen zowel persoonlijk als via self-service vliegreizen naar wereldwijde bestemmingen boeken, zowel online als offline en zowel zakelijk als particulier. Otravo biedt reizigers een zeer breed aanbod, van wereldwijde vluchten, huurauto’s, hotels en zonvakanties tot aan alle mogelijke dynamische reiscombinaties.

 

Het hoofdkantoor van Otravo bevindt zich in de penthouses van de Sugar City Torens van Amsterdam-Halfweg, met een loopbrug tussen de twee torens in. In het voormalige kantoor van dé VakantieDiscounter aan de Herengracht in Amsterdam huizen tegenwoordig de business en IT afdelingen van Otravo. Het hoofdkantoor voor de Scandinavische markt bevindt zich in het Zweedse Helsingborg. In hartje Amsterdam heeft Otravo bovendien een dynamische WTC.nl Travel Shop.

Customer obsessed, Play to Win, Innovation Leadership en Cost Leadership zijn de kernwaarden waar Otravo voor staat.

Otravo is het moederbedrijf van diverse bekende reismerken. Binnen de Benelux zijn we sterk aanwezig met de merken Vliegtickets.nl, Vliegtickets.be, dé VakantieDiscounter, WTC.nl, Schipholtickets.nl en Schipholtickets.com. In Scandinavië zijn we actief met Flygstolen en Tripmonster. Iedere dag ontvangen wij ruim 200.000 bezoekers op onze sites en zijn er sinds 1983 al miljoenen mensen via onze merken op reis gegaan. Otravo is een zeer gezonde en innovatieve onderneming met een jaarlijks groeiende omzet van meer dan € 500 miljoen en een team van ruim 250 professionals.

 

Otravo zakelijk

Reist u zakelijk, organiseert u een groepsreis of heeft u specialistisch advies nodig bij het organiseren van een complexe reis? Dan vindt u bij Otravo Premium de ondersteuning die u nodig heeft.

Gebruikmakend van onze inkoopkracht, eigen IT oplossingen en ervaring met het organiseren van de meest complexe reizen, zoeken onze specialisten samen met u naar de best passende reisoplossing.

Premium klanten krijgen daarnaast ook ondersteuning bij het invullen en toepassen van het reisbeleid, ontvangen periodiek administratieve rapportages en kunnen bij noodgevallen 24/7 beroep doen op de Premium service desk.

Wilt u meer weten over Otravo Premium en/of eens persoonlijk kennismaken neemt u dan contact op met Danny van der Harst, d.vanderharst@otravo.nl of telefoonnummer: 023-7511445.

Otravo afdelingen

De Otravo organisatie bestaat uit zes verschillende afdelingen:

> De afdeling Customer Experience Centre is de grootste afdeling bij Otravo. De Operations is verdeeld in twee subafdelingen:  enerzijds voor alle vliegtickets en anderzijds voor de zonvakanties en alle maatwerk reizen. Bij de afdelingen Operations komen alle klantcontacten uit, zowel via telefoon, e-mail als via chat en innovatieve manieren van klantcontact zoals co-browsing. Onze Operations is 365 dagen per jaar geopend voor onze klanten. Alle type reizen, zowel zakelijk als particulier, worden verkocht, alsmede klantenservice verleend voor alle online geboekte reizen.

> De afdeling Marketing zorgt dagelijks voor traffic, conversie en retentie op al onze sites. Social media, e-mail marketing, SEO, SEA, Affiliate Marketing, design, maar ook creatieve RTV spots en billboards komen uit de koker van deze dynamische afdeling. Optimale pricing in combinatie met de scherpe inkoop bij onze leveranciers zorgen ervoor dat wij dagelijks aantrekkelijk zijn voor de vele duizenden bezoekers op onze websites.

> De afdeling ICT/Development beheert het technische platform achter al onze sites, alsmede het geautomatiseerde ICT netwerk op onze werkplekken. Termen als PHP, Agile en Javascript zijn deze afdeling niet vreemd. Slimme IT moet zorgen dat reizigers nog sneller en makkelijker alle reizen kunnen vergelijken en boeken. Alle innovatieve technische projecten komen uit de koker van deze afdeling.

> De afdeling Finance/Administratie zorgt voor de juiste financiële verwerking van de duizenden boekingen die wij dagelijks verwerken. Met een verkoopomzet van ruim € 500 miljoen zal je begrijpen dat er flink wat geld in deze afdeling omgaat aan debiteuren en crediteuren.

> De afdeling WTC.nl Travelshop is gevestigd in hartje Amsterdam aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Hier komen klanten aan de balie voor persoonlijk reisadvies. In 1983 is hier het reisbureau WTC.nl begonnen en tot op de dag van vandaag heeft dit momenteel nog altijd de functie van een dynamisch reisbureau die alle type vliegvakanties verkoopt.

> Last, but not least, de afdeling HRM/Personeelszaken. Met ruim 200 medewerkers kun je je voorstellen dat Otravo een aparte afdeling HRM heeft voor o.a. werving, selectie, personeelscontracten, HRM gesprekcyclus bewaking en natuurlijk voor de ondersteuning van de goede sfeer binnen onze organisatie. Medewerkerstevredenheid is immers belangrijk bij Otravo.

 

Flagship Store Amsterdam

Midden in het centrum van Amsterdam heeft Otravo de Flagship Store van het merk WTC.nl. In de WTC.nl Travelshop worden alle type vliegreizen voor u persoonlijk aan de reisbalie geregeld. Van vliegtickets, campers en zonvakanties tot aan maatwerk reizen. De WTC.nl Travelshop ontvangt sinds 1983 vele vaste klanten en toeristen op haar adres aan de Nieuwezijds Voorburgwal 159.

IMG_9737_crop

Reisbureau_WTC-nl_wachtruimte

Reisbureau_WTC-nl_frontdesk